Som ni vet så brukar jag främst blogga om företagande och att driva eget. Detta ligger ju mig varmt om hjärtat då jag själv, som ni vet, är egen företagare. Hur funkar det då egentligen med eget företagande idag? Numera kan man starta upp ett företag på betydligt enklare sätt än förr, man behöver inte ens startkapital om man kan tänka sig att jobba vid sidan om sitt projekt fram till dess att det bär frukt.

Detta har gjort att företagande diskuteras på ett nytt sätt och det är väldigt positivt! Jag brukar gå på olika mässor och kolla upp vad som erbjuds och då utvecklingen går så snabbt idag så är det oerhört spännande att se nya produkter. Det spelar inte någon roll inom vad för segment, utan allt är spännande!

Innovativa idéer

En av mina favoriter från 2017 var en apelsinpress som var så himla enkel, men samtidigt genial. Det behövs inte alltid mer än så. Att se olika personers idéer och tankar bli till färdig produkt är en väldigt spännande sak. Trots att man i många fall endast ser resultatet så är det ändå kul att tänka igenom hur processen innan produkten blev klar såg ut. Även om det som i mitt fall endast handlar om en så enkel produkt som en apelsinpress.

Jag brukar tala med de innovativa uppfinnarna för att få bakgrund till de produkter jag gillar. Det är verkligen spännande att se hur många smarta och uppfinningsrika personer det finns i detta lilla land!